Ik heb met alle verzekeraars een contract gesloten en kan dus de nota’s direct bij uw verzekeringsmaatschappij indienen.

Indien u aanvullend voor fysiotherapie bent verzekerd wordt Uw eigen risico van €385 niet aangesproken

Kijk goed na of u voor uzelf en de rest van het gezin voldoende zittingen fysiotherapie en manuele therapie hebt verzekerd

Mocht u een aandoening hebben die voorkomt op de “Chronische Lijst Fysiotherapie” dan dienen de eerste 20 behandelingen door uzelf of vanuit uw aanvullende verzekering te worden vergoed. Waarna de overige behandelingen uit de basisverzekering worden vergoed

Per 1 januari 2004 is fysiotherapie (en de bijbehorende specialisaties) voor de aandoeningen die niet op de chronische lijst staan uit de basisverzekering gehaald. Dat betekent dat u in de meeste gevallen aangewezen bent op uw aanvullende verzekering.

De zorgverzekeraars hebben veel verschillende polissen voor de aanvullende verzekeringen uitgegeven. Bij de meeste aanvullende pakketten is een dekking voor fysiotherapie opgenomen. Het is raadzaam na te gaan hoe u verzekerd bent en welke vergoeding voor fysiotherapie (en zijn specialisaties) is opgenomen in uw polis. Als u hierover vragen heeft, of twijfelt of u uw verzekering de behandelingen zal vergoeden, kunt u mij altijd bellen. Ik help u graag om dit verduidelijkt te krijgen.

Bij behandelingen uit de basisverzekering is sprake van een door de regering wettelijk vastgesteld verplicht eigen risico. Denkt u er om dat wij wettelijk verplicht zijn u (en dus niet uw verzekering) een nota te sturen indien u uw afspraak niet 24 uur van te voren afgemeld heeft.

Ook als geen dekking heeft voor behandelingen fysiotherapie kunt u toch bij ons onder behandeling komen. U krijgt dan een factuur thuis opgestuurd met een specificatie van de door mij verrichtte behandelingen.